Доставка и плащане

НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

- Плащането се извършва в момента на доставката (с наложен платеж) или предварително (с банков превод, с дебитна или кредитна карта, с ePay.bg, с EasyPay или B-Pay)

СРОК ЗА ДОСТАВКА: 

- Доставките се извършват от 1 до 3 работни дни след постъпването на поръчката и се доставят с куриерска фирма Спиди* 

Важно! Доставки до личен адрес не се извършват в почивни дни. Доставки до офис на куриерската фирма се изпълняват спрямо графика на съответния офис.

ВАЖНО! Поради натоварване на куриерските фирми около т.нар. "Черен петък" е възможно да има забавяне на доставките, което е по независещи от нас причини.

ЦЕНА НА ДОСТАВКА:

- Цената на доставката е 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за всички останали населени места, без значение от теглото на пратката и броя на артикулите в нея

* За населените места, които се обслужват по график от куриерската фирма, можете да проверите срока за доставка тук.

Пълния текст на секция "Доставка и плащане" можете да прочетете по-долу

 

КАК ДА ПОРЪЧАТЕ ПРИ НАС


I. РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ

За да пазарувате в БГ Учебник, не е задължително да имате регистрация в сайта, но за Ваше улеснение е препоръчително. Много клиенти предпочитат да се регистрират, тъй като това им дава възможност да преглеждат поръчките и да следят пратките си. На тази страница въведете Вашите имена (на кирилица), e-mail и парола (на латиница). След регистрацията ще получите потвърждение по e-mail и можете да влезете в профила си, откъдето да попълните точен адрес – град, пощенски код, улица и номер (на кирилица) за доставка на поръчката си и телефон за връзка, за предпочитане мобилен. Без коректни адрес и телефон няма как да Ви доставим пратката.

Вашите данни са надлежно съхранени при нужната поверителност – БГ Учебник е регистриран администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни.

 
II. ИЗБЕРЕТЕ ЖЕЛАНИТЕ ПРОДУКТИ

Разгледайте продуктите ни, групирани в главните категории от лявата страна на страницата („Учебници и помагала“, „Помагала за матура“ и т.н.). Когато изберете желаната категория (например „Учебници и помагала“), автоматично се отварят съответните подкатегории (в случая – класовете от 1 до 12). Избирайки желаната подкатегория (напр. 8 клас), се появяват нови подкатегории, в които можете да разгледате наличните учебници и учебни помагала, групирани по учебен предмет. За Ваше улеснение от дясната страна имате филтър за издателствата, като трябва да отбележите съответното издателство, за да видите всички учебници и помагала от избраното издателство в съответната подкатегория.

Изберете желаните учебници, помагала и пособия. След това изберете дали желаете нов или употребяван (ако има такава възможност) продукт и натиснете бутона „Поръчай нов” или „Поръчай употребяван“. Избраният от Вас продукт се добавя във Вашата кошница за пазаруване. Оттам можете да завършите поръчката или да се върнете обратно към пазаруването, за да добавите още продукти.

Ако желаете да поръчате повече от един брой от даден продукт, може да го направите като натиснете + (плюс) в полето „Количество“, след което натиснете „Опресни кошницата“, за да се актуализира Вашата поръчка. В полето в горния десен край виждате колко е общата сума на продуктите в кошницата Ви.

Ако имате промо код за отстъпка, трябва да го въведете в полето в долната дясна част на страницата.

Във всеки един момент преди завършването на поръчката можете да влезете в кошницата си, за да промените избраните от Вас продукти, да ги изтриете или да добавите нови.

Когато искате да получите желаните учебници, учебни пособия и материали, изберете „Завърши поръчката” на нивото на избрания продукт и въведете данните за доставка.


III. ПОРЪЧАЙТЕ

За да получите поръчаните продукти, трябва да въведете следните данни:

1. Информация за плащане

Тук попълвате имената си и адреса за доставка. Имате възможност да изберете поръчката да бъде доставена на различен адрес от адреса за плащане.

2. Информация за доставка

Ако в предишното поле сте избрали доставката да бъде на същия адрес, който сте попълнили, системата автоматично ще прескочи това поле.

Ако сте избрали доставката да бъде на различен адрес, попълнете тук желания от Вас адрес.

3. Начин на доставка

Пратката се доставя навсякъде в страната с куриерска фирма в рамките на 1 до 3 работни дни (след потвърждение на поръчката по имейл или телефон) на преференциални цени от 2,90 лв. за София и 3,90 лв. за страната на доставка.

4. Начин на плащане

Можете да платите по предпочитания от Вас начин:

  • Наложен платеж – плащате цялата сума на куриера, който достави пратката Ви на посочения адрес. БГ Учебник Ви препоръчва да изберете наложения платеж като най-сигурен и удобен начин на плащане.
  • Дебитна или кредитна карта – плащането се осъществява чрез виртуален пос терминал.
  • ePay.bg – плащането се извършва чрез ePay.bg.
  • EasyPay или B-Pay – плащането се прави на каса на EasyPay или през банкомат.
  • По банков път – плащането се прави с банков превод по сметката на Книжарници БГ Учебник ЕООД. След направата на поръчката, моля, преведете сумата по следната банкова сметка: Банка ДСК, IBAN: BG45STSA93000026586107, BIC: STSABGSF.

Посочете номера на поръчката, получен по имейл, като основание за плащане. Поръчката ви ще бъде изпратена след получаване на банковия превод. Моля, обърнете внимание, че таксите за банковия превод са за Ваша сметка.

5. Преглед на поръчката

Тук можете да видите поръчката си и при необходимост да я коригирате. 


ІV. ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Ще получите e-mail от БГ Учебник на предоставения от Вас e-mail адрес, в който се посочват детайлите за поръчката Ви заедно с нейния номер. Регистрираните потребители могат да следят поръчката си по всяко време.

Моля, обърнете внимание, че при плащане по банков път първо трябва да преведете сумата за поръчката с включена стойност на доставката, преди поръчката Ви да бъде изпратена.

За уточнения, въпроси и коментари можете да се свържете с операторите на БГ Учебник на телефон 0700 4 29 29 всеки работен ден от 09:00 до 18:00 часа.         

 

V. ДОСТАВКА

Доставката до посочения адрес е на преференциална цена от 2,90 лева за София и 3,90 лева за страната. Куриерската фирма, извършваща доставките, ще достави продуктите на посочения от Вас адрес, а при невъзможност да Ви открие на място, ще се свърже с Вас на предоставения телефонен номер. Доставката се извършва от 1 до 3 работни дни след като получите потвърждение на поръчката по имейл или телефон. Някои малки населени места се обслужват по седмичен график за доставки от куриерската фирма, при което периодът за доставка ще бъде различен. 

Можете да проверите графика на обслужването тук

БГ Учебник си запазва правото да удължава посочените срокове с до 7 календарни дни без да информира предварително клиента, както и с над 7 календарни дни след съгласуване с клиента.

 

VI. УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА

Общи условия на ползване – вижте пълния текст на условията тук 

БГ Учебник работи при пълно спазване на Закона за защита на потребителите и се старае да предостави бърза и висококачествена услуга по доставяне на закупените от Вас артикули.

Всяка лична информация, предоставена от потребителя, ползващ сайта със свободен достъп, ще бъде използвана в съответствие със Закона за защита на личните данни и нейното предоставяне от страна на потребителя е напълно доброволно. БГ Учебник е регистриран администратор на лични данни по силата на Закона за защита на личните данни.

Условия за връщане на заплатени продукти

В рамките на 14 (четиринадесет) дни от датата на доставка можете да върнете поръчаните продукти със същата куриерска фирма, с която сте получили пратката. Условие за възстановяване на сумата е продуктът да е в състоянието, в което е изпратен, като новите учебници следва да са без следи от употреба. Връщането на доставката е за сметка на клиента.

В случай че доставените Ви продукти не отговарят на поръчаните или поръчката е изпълнена само частично, връщането е за сметка на БГ Учебник, както и изпращането на правилната поръчка. Сверяването на поръчката става през системата на сайта, до която достъп имат както клиентът, така и служителите на БГ Учебник.

Връщането на пратки се осъществява на адрес: гр. София, бул. "Искърско шосе" срешу блок 38

Моля, имайте предвид, че когато Вие изпращате пратка, стойността на доставката й се различава от преференциалната цена, която БГ Учебник Ви предлага за пазаруване в онлайн магазина www.bguchebnik.com!

Можете да видите цените за доставка в сайта на куриерската фирма.

Възстановяване на сума

Възстановяването на сума за закупен продукт става след приемане на върнатата пратка и след като служителите на БГ Учебник се уверят, че състоянието на продуктите е същото като при изпращане. За да бъде възстановена сумата, клиентът следва да представи банкова сметка. Платената сума за върната поръчка се възстановява на клиента в съответствие с чл. 54, ал. 1 и ал. 2 от ЗЗП в рамките на 14 дни, след като БГ Учебник бъде информиран за отказа от поръчката.

Куриерските разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.

За въпроси или коментари ще се радваме да се свържете с нас на телефон 0700 4 29 29 всеки работен ден от 09:00 до 18:00 часа или на e-mail адрес [email protected].